Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Wetenschappelijk onderzoek in Het Roosendael

 maastrichtuniversity

Huisartsenpraktijk Het Roosendael werkt samen met de Universiteit Maastricht 

Onze praktijk is één van de plaatsen van waaruit Universiteit Maastricht onderzoek doet om de gezondheidszorg te verbeteren. De universiteit maakt voor onderzoek gebruik van gegevens die in de computer van de praktijk staan.

Persoonlijke gegevens zoals uw naam worden niet aan de universiteit doorgegeven. Wanneer u er bezwaar tegen heeft dat uw (anonieme) medische gegevens naar de universiteit gaan, laat het ons dan weten. Mocht u hierover of over een onderzoek nog vragen hebben, dan kunt u altijd bij ons terecht of bij onze assistentes.

Het Roosendael neemt deel aan de D2AF studie

In deze landelijke  studie gaan de onderzoekers van de Universiteiten van Maastricht en Amsterdam 18 maanden op zoek naar een specifieke hartritmestoornis, namelijk de zogeheten boezemfibrilleren. Hiermee proberen ze de diagnostiek van deze aandoening in de huisartsenpraktijk te verbeteren. 

Onze praktijk is een controle praktijk in de studie. Dat betekent dat onze patiënten niet actief hoeven deel te nemen aan de studie en geen interventies ondergaan. Aan het einde van de studie zal onze praktijk voor deze studie ter controle de gegevens aanleveren van een willekeurige groep van 200 patiënten. Vanzelfsprekend zijn en blijven uw persoonsgegevens binnen de muren van onze praktijk.

 D2AF-Logo_amc_um_resized