Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Het bevolkingsonderzoek borstkanker voeren wij niet zelf uit. Van dit bevolkingsonderzoek krijgen wij alleen de uitslag. Als deze afwijkend is, nemen wij altijd contact op met de patiënt. En natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht als u (nog) vragen heeft over dit onderzoek.

Wat is borstkanker?
Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst. Borstkanker kan zich na een tijd uitbreiden naar andere plekken in het lichaam. Borstkanker komt vooral voor bij vrouwen die ouder zijn dan 50 jaar.

Wie krijgen een uitnodiging voor deelname aan het bevolkingsonderzoek?
Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. U krijgt een uitnodiging van de screeningsorganisatie van de regio Middden Holland. Die krijgt uw naam, adres en geboortedatum van de gemeente Gouda.

Waarom een bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker?
Met het bevolkingonderzoek kan eerder ontdekt worden of iemand borstkanker heeft. Hierdoor is de kans groter dat de behandeling succes heeft. Deelname aan het bevolkingsonderzoek is gratis en vrijwillig. U beslist zelf of u zich laat onderzoeken.

Wat kan ik verwachtenbij het maken van een borstfoto?
Een bezoek aan de onderzoeksbus duurt ongeveer 20 minuten. Het maken van de borstfoto’s duurt ongeveer 5 minuten.
Wilt u weten wat u precies kunt verwachten? Klik hier voor meer informatie. Of download de brochure 'Onderzoek naar Borstkanker'