Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Uitslagen van onderzoeken

Uitslagen opvragen en bespreken

Als u doorverwezen wordt voor bijvoorbeeld bloed- of röntgenonderzoek, spreekt de huisarts tijdens het consult met u een termijn om de uitslagen met hem/haar te bespreken. Dat kan in de vorm van een consult of telefonisch consult. De huisartsen proberen zoveel mogelijk op deze wijze te werken. U hoeft dan niet eerder te bellen voor de uitslag, dat voorkomt lange wachttijden aan onze telefoon. 

Indien er geen afspraken zijn gemaakt tijdens het consult, gaan wij vanuit dat u 2 dagen na het onderzoek de assistente belt voor de uitslag. Zij kan u mededelen wat het resultaat is en of een controle bij de huisarts nodig is. Houdt dan a.u.b. rekening mee dat wij alleen meteen terugbellen als er acute zaken zijn die uit het onderzoek zijn gekomen. Zorg dan dat we altijd een actueel telefoonnummer van u hebben. 

Uitslagen kunt u dagelijks opvragen na 13.30 uur via telefoonnummer 0475-321121 optie 3

 

Privacy van uw medische gegevens

Het komt regelmatig voor dat de partner/ouders van een patiënt verwachten dat wij de uitslag van een onderzoek via hen geven. Volgens de wetgeving op de privacy mogen wij dit niet doen indien de betreffende patiënt ouder is dan 16 jaar. We zullen hier  strikt in zijn. Als de betreffende patiënt van tevoren belt dat iemand anders de telefoon aanneemt voor de uitslag, zullen wij dit in het dossier noteren en dan wel de uitslag aan die ander doorgeven.